Hutspot van Verspakket Jumbo

Hutspot van Verspakket Jumbo

Hutspot van Verspakket Jumbo
Bij Jumbo zijn er nu oer-Hollandse stamppot maaltijdpakketten te koop: hutspot en hete bliksem. Ik nam de hutspot mee. Eigenlijk dacht ik dat het wortels en ui waren en klaar. Maar er zat ook nog zoete aardappels, knolselderij en rozijnen bij. Hutspot de luxe dus. Erbij een vegetarische rookworst van Unox, maar die was echt niet lekker.

Ingredi├źnten: 1 Jumbo verspakket hutspot (1 witte ui, 1 rode ui, 1 wortel, 1 gele wortel, 2 zoete aardappels, 1/4 knolselderij, 75 gram rozijnen), 800 gram aardappels,

Aantal personen: 4

Bak in een stoofpan 1 gesnipperde witte ui en 1 gesnipperde rode ui tot de uien zacht zijn. Voeg 1 gesneden wortel, 1 gesneden gele wortel, 2 in blokjes gesneden zoete aardappels, 1/4 in blokjes gesneden knolselderij en 800 gram in blokjes gesneden aardappels toe. Bak kort mee. Voeg zoveel water toe tot het net onder staat. Breng kort aan de kook. Leg de deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat het zo’n half uur zachtjes pruttelen. Wel ondertussen de rozijnen in heet water. Giet een eventueel te veel aan vocht af van de groenten. Stamp de groenten met de rozijnen door elkaar. Voeg eventueel melk en/of een klontje boter toe. Eet smakelijk!

0
(252 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top