Groentequiche

Groentequiche

Groentequiche
Britt houdt van groenten, Michel had wel weer eens een keer zin in quiche had hij een tijd geleden gezien en ik had bij de Albert Heijn een nieuw verspakket voor groentequiche gezien. Ze hadden precies nog 1 pakket liggen. De overige ingrediënten erbij gezocht, alleen kon ik geen vers bladerdeeg of vers hartige taartdeeg vinden (in alle haast) en had ik croissantdeeg meegenomen. Gaat ook prima, alleen moet je dan beter op de temperatuur van de oven letten. De randen waren wat zwartig. Als dat het enige is… Tip neem gewoon vers bladerdeeg ipv croissantdeeg zoals ik.

Ingrediënten: 1 Albert Heijn Verspakket voor Groentequiche (2 rode uien, 1 teen knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 courgette, 1 gele puntpaprika, 1 rode puntpaprika, 1 prei, 2 tomaten, zakje groentenbouillonpoeder, tijm, rozemarijn,) 100 gram fetakaas, 4 eieren, 125 ml zure room, peper, croissantdeeg,

Aantal personen: 4

Bak 2 gesnipperde rode uien met 1 fijngehakte teen knoflook tot de ui zacht is. Voeg 2 gesneden stengels bleekselderij, 1 in blokjes gesneden courgette, 2 in blokjes gesneden puntpaprika en 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de groenten zacht zijn. Voeg 2 in blokjes gesneden tomaten, 100 gram in blokjes gesneden fetakaas, groentebouillonpoeder, tijm en rozemarijn toe. Bak een paar minuten mee. Laat het geheel afkoelen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Vet een quichevorm in met olie. Klop 4 eieren met 125 ml zure room en een beetje peper. Doe de groenten in de taartvorm. Giet het eimengsel er over. Verdeel het eimengsel goed over de taart. Zet de quichevorm ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Let op het deeg. Eet smakelijk!

0
(64 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top