Villa Nova Zorgvlied

Villa Nova Zorgvlied

Villa Nova Zorgvlied aardappelsoep
Vandaag moesten we dan echt weer terug naar het vaste land. Het was zo’n lekker weer, we hebben leuke dingen gedaan en hebben lekker gegeten. Echt een kleine vakantie zo! Op de terugweg zijn we via de afsluitdijk eerst naar Oosterstreek gegaan. Na het ziekenbezoek hebben we wat in de buurt gezocht om te gaan eten. Het werd Villa Nova in Zorgvlied, vlakbij Oosterstreek. Samen met Mieneke hebben we daar een driegangen keuzemenu gegeten. Wat kwam er op tafel? Veel lekkers in ieder geval.

Mieneke en ik begonnen beiden met de aardappelsoep. Beiden hadden we dat nog nooit gegeten. De aardappelsoep was met gebakken spekjes en bieslook. De aardappelsoep smaakte lekker en had een fluweelachtige structuur.

Villa Nova Zorgvlied Drentse hoendersoep
Michel koos de Drentse Hoendersoep. Dit is een soep met scharrelkip, prei en vermicelli. Een ouderwets kippensoepje volgens Michel. Prima van smaak.

Villa Nova Zorgvlied Kolonie stoofpotje
Qua hoofdgerecht had iedereen iets anders. Ik koos het ‘koloniepotje’. Een stoofpotje van Drents weiderundvlees, wortel, ui, aardappel en Maallustbier. Ook hele herkenbare smaken van vroeger.

Villa Nova Zorgvlied pauperprocureur
Michel had de ‘pauperprocureur’. Dit was gebraden varkensnek gemarineerd in appelstroop geserveerd in eigen jus.

Villa Nova Zorgvlied zuiderzeezooitje
Mieneke koos voor het visgerecht ‘zuiderzeezooitje’. Dit was visfilet gestoofd in Volendams butter en eek (een saus van boter, azijn en mosterd).

Villa Nova Zorgvlied kolonisten hangop
Mijn nagerecht was de ‘kolonisten-hangop’. Dit was huisgemaakte hangop met appel, honing en slagroom. Lekker!

Villa Nova Zorgvlied  desperado coupe
Michel en Mieneke kozen beiden voor de desperado coupe. Vanille-ijs met huisgemaakte boerenjongens en boerenmeisjes met slagroom. Boerenmeisjes zijn gewelde abrikozen op brandewijn met suiker. Boerenjongens zijn gewelde rozijnen op brandewijn met suiker.

De bediening van voorgerecht tot nagerecht ging echt supervlot. De gerechten waren van de keuken van vroeger. Alledrie hebben we er lekker gegeten en dat zo dichtbij Oosterstreek. Een prima afsluiter van de vakantieweek.

Hotel Restaurant Villa Nova
Dorpsstraat 38
8437 PB Zorgvlied

0
(68 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top