Bite Veenendaal

Bite Veenendaal

Bite Veenendaal Beef Tataki
Vandaag zijn we gaan uit eten omdat ik jarig ben. Ik had gekozen om bij Bite te gaan eten. Lekker en net even anders. Deze keer hebben we niet gekozen voor een verrassingsmenu maar hebben we van de kaart gekozen. Britt en ik zijn begonnen met de Beef Tataki.

Beef Tataki zijn plakjes beef met bospeen, rode ui en mierikswortelcrème. Verder proefde ik ook wat van soja-/ketjap-saus. Er moest volgens de kaart ook een kletskop van sambal bij horen, maar deze heb ik niet gezien of geproefd.

Bite Veenendaal buikspek & tomaat
Michel koos de Buikspek & Tomaat als voorgerecht. Dit was gekarameliseerde buikspek met structuren van tomaat en een peper-citroencrème.

Bite Veenendaal maïshoen roti
Alledrie kozen we voor een ander hoofdgerecht. Ik koos voor de Maïshoen Roti. Surinaams op een bordje, maar dan anders gepresenteerd. Niet op een rotivel in ieder geval. De Maïshoen Roti was natuurlijk maïshoen met kousenband, aardappel en masala-saus. Erbij nog een knapperig chipje en kleine eitjes.

Bite Veenendaal Mexican beef
Michel koos de Mexican Beef. Dit was ribeye met tomaat, jalapeno en guacamoleboter. Het smaakte als een Mexicaanse taco, wat je niet zou zeggen wanneer je het bord bekijkt.

Bite Veenendaal Thaise Groene Curry
Britt koos de Thaise Groene Curry. Dit was groene curry met jasmijnrijst, een gepocheerd ei en tapiocakrokant. Pas na afloop merkte Britt dat ze een vegetarisch gerecht had gekozen. Dat betekent dus dat de smaken goed zaten!

Bite Veenendaal Matcha
Ook qua nagerechten kozen we alledrie iets anders. Bij mijn nagerecht dachten we allen van wat is dit nu? Ik had gekozen voor Matcha dit is een spongecake van groene thee met lemoncurd en merengue. Alleen leek het op broccoli met een ei en eigeel. Tenminste dat hadden we alledrie in gedachten. Op de spongecake van groene thee lag overigens nog een bolletje citroenijs. Paste er goed bij. Het dessert was wel lekker.

Bite Veenendaal witte chocolade
Michel koos voor Witte Chocolade. Hij kreeg een bordje met witte chocolademousse, mandarijn en ginger beer. De bolletjes op de witte chocolademousse kon hij niet echt thuisbrengen.

Bite Veenendaal lavendel parfait
Britt koos het nagerecht waar ik over twijfelde de Lavendel Parfait. Dit was lavendel parfait met watermeloen, frambozencrème en viooltjessuiker. Het bloemige kon ze er niet helemaal uit halen. Het was wel lekker.

Ongemerkt ging de tijd best snel, opeens was het al laat. Alledrie hebben we heerlijk gegeten, echt feestelijk qua gerechten. Het waren bekende smaken in een ander, chiquer jasje. Overigens de ginger ale met munt is een aanrader. Ziet er chique uit, maar is niet alcoholisch.

Bite
Brouwersgracht 168
3901 TM Veenendaal

0
(85 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top