Teriyaki Kip

Kip

Teriyaki Kip

Teriyaki Kip
Ken je dat, lees je een recept, koop je alles en dan blijkt dat je er al een dag eerder mee had moeten starten. De marinade voor de kip had ik dus veel eerder moeten maken, maar goed met 4 uurtjes marineren ging het ook prima. De smaak zat goed.

Ingrediƫnten: 150 ml sojasaus, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels palmsuiker, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel azijn, 1/2 eetlepel sesamolie, 3 kipfilets,

Aantal personen: 3

Doe in een pannetje 150 ml sojasaus, 1 uitgeperst teentje knoflook, 3 eetlepels palmsuiker, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel azijn en 1/2 eetlepel sesamolie. Breng al roerende aan de kook. Laat een minuut of 5 zachtjes pruttelen. Laat de marinade afkoelen. Snijd ondertussen de kipfilet in stukken. Giet de marinade over de kip. Laat de kip minimaal 4 uur marineren, liefst langer.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kip met de marinade in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. We aten broccoli, peultjes en rijst bij de teriyaki kip. Eet smakelijk!

0
(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top