Börek

Börek

Börek
Normaal gesproken hoor je börek te maken met filodeeg, maar helaas onze Jumbo had geen filodeeg in het assortiment. Dan maar loempiavellen, omdat ik bladerdeeg net wat te dik vind voor börek. Loempiavellen gaat prima, alleen de dubbel gevouwen uiteinden waren best hard geworden. Volgende keer toch met filodeeg maken dus. De smaak was trouwens lekker!

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 400 gram spinazie, 3 zongedroogde tomaten, 75 gram Appetina witte kaas, 10 loempiavellen, 1 ei,

Aantal börek: 5

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 400 gram spinazie toe. Laat de spinazie al roerende slinken. Knip de spinazie fijn. Voeg 3 fijngehakte zongedroogde tomaten en 75 gram in blokjes gesneden witte kaas toe. Laat de kaas smelten. Breng op smaak met zout en peper. Ontdooi ondertussen 10 loempiavellen. Leg 2 loempiavellen op elkaar. Verdeel hier wat spinazie over. Vouw en rol de loempiavellen over de spinazie. Leg de rol op een bakplaat met bakpapier. Ga zo verder met de rest van de loempiavellen. Bestrijk de börek met geklutst ei. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top