Beef Shanghai

Beef Shanghai

Beef Shanghai
Eigenlijk had ik gehaktballetjes moeten draaien van het gehakt en het ei. Daar had ik geen zin in, dan dus maar een Beef Shanghai zonder gehaktballetjes maar met geruld gehakt. Net zo lekker!

Ingredi├źnten: rijst, 300 gram gehakt, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 eetlepel Chinese vijfkruidenpoeder, 1 prei, 1 ei, 125 gram peultjes, 5 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel palmsuiker, citroensap,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 300 gram gehakt bruin en rul. Voeg 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel sambal en 1/2 eetlepel Chinese vijfkruidenpoeder toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg 1 ei toe. Roer tot het ei is gestold. Voeg 125 gram peultjes toe. Roerbak een paar minuten. Voeg vervolgens 5 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel palmsuiker en een scheutje citroensap toe. Warm het geheel een minuut of vijf goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top