Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Pastinaaksoep
Vandaag had ik zin in soep. Ik koos weer voor een verspakket bij Albert Heijn. Ik koos voor de pastinaaksoep, dat leek me op zich wel lekker. De soep was best lekker alleen had ik beter moeten weten dat ik niet zo van biet en aardse smaken houd. Wel leuk om te maken hoor deze soep.

Ingrediënten: 1 Albert Heijn Verspakket Pastinaaksoep (1 gele ui, 1 teen knoflook, 1 stukje gember, 1 prei, 3 pastinaken, 1 gele biet, 1 groene appel, 2 groentebouillonblokjes, peterselie), 1,25 liter water,

Aantal personen: 6

Bak in een soeppan 1 gesnipperde gele ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 fijngehakt stukje gember tot de ui zacht is. Voeg 1 inzingen gesneden prei toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 3 in stukjes blokjes pastinaken, 1 in blokjes gesneden gele biet en 1 in blokjes gesneden groene appel toe. Roerbak een minuut of 5. Voeg vervolgens 1,25 liter water en 2 verkruimelde groentebouillonblokjes toe. Breng kort aan de kook. Laat het geheel vervolgens met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten op laag vuur gaar worden. Pureer de soep met een staafmixer. Doe er op je bord fijngehakte peterselie bij. We hebben er zelf pistolets bij de soep gegeten. Eet smakelijk.

0
(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top