Zuurvlees met Stoofpeertjes

Zuurvlees met Stoofpeertjes

Zuurvlees met Stoofpeertjes
Zondag werd een regenachtige dag verwacht, tijd om weer eens stoofvlees te maken. Het werd om precies te zijn zuurvlees naar recept van Café Sjiek. Van een buurman had ik een tas vol stoofpeertjes gekregen. Dat was lang geleden dat ik dat maakte en dat leek me wel passen bij het zuurvlees. Kortom zondagmiddag stond er heel wat te stoven op het gasfornuis.

Zuurvlees
Ingrediënten: 300 ml azijn, 300 ml water, 2 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 600 gram magere runderlapjes, 4 uien, 4 eetlepels appelstroop, 130 gram donkere basterdsuiker, 2 plakken ontbijtkoek, zout, peper,

Aantal personen: 3

Meng 300 ml azijn met 300 ml water, 2 kruidnagels en 3 laurierblaadjes. Snijd 600 gram magere runderlapjes in blokjes. Doe dit in de marinade. Zet 24 uur in de koelkast.

Laat het vlees goed uitlekken (de marinade heb je nog nodig). Dep het vlees droog. Bak het vlees rondom bruin in hete boter. Schep het vlees uit de pan en houdt apart. Doe nieuwe boter in de pan en bak 4 grofgesnipperde uien tot de uien zacht zijn en beginnen te kleuren. Doe het vlees terug in de pan. Voeg 130 gram donkere basterdsuiker, 4 eetlepels appelstroop en de marinade terug in de pan. Breng kort aan de kook. Zet het vuur lager en laat 2 uurtjes stoven. Voeg op het laatst 2 plakjes ontbijtkoek toe om de saus te binden. Breng op smaak met zout en peper.

Stoofpeertjes
Ingrediënten: 9 stoofperen, 2 kaneelstokjes, 250 ml rode bessensap, 250 ml water, 100 gram basterdsuiker, 2 kruidnagels,

Schil 9 stoofpeertjes. Laat het steeltje er aan zitten. Doe de stoofpeertjes in een pan. Voeg 250 ml water, 250 ml rode bessensap, 100 gram basterdsuiker, 2 kaneelstokjes en 2 kruidnagels toe. Zet de pan, met de deksel op de pan, op middelhoogvuur. Wanneer het kookt kan het vuur laag. Laat het stoven voor ongeveer 1 1/2 uur. Eet smakelijk!

1
(71 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top