Appeltaart

Appeltaart

Appeltaart
Vandaag is het appelplukdag. Bij verschillende appelboomgaarden kon je appels plukken. Leuk om te doen natuurlijk. Zelf hoefde ik geen appels te plukken, er was deze week een super leuk kistje afgeleverd met appels en het nieuwste product van Koopmans: Koopmans mix voor Appeltaart extra deeg.

Deze appeltaart mix met 25% extra deeg is bedacht omdat best veel mensen net te weinig deeg over hadden voor het raster over de appeltaart. Dat raster is nu juist het karakteristieke van de appeltaart toch? In ieder geval op deze regenachtige middag bakte ik deze appeltaart! Lekker!

Ingredi├źnten: 100 gram rozijnen, 1,4 kilo appels, 30 gram witte basterdsuiker, 3 theelepels kaneel, 1 ei, 220 gram roomboter, 1 pak Koopmans Appeltaart 25% extra,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Wel 100 gram rozijnen in lauwwarm water. Dep de rozijnen daarna droog. Schil 1,4 kilo appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met 30 gram witte basterdsuikers en 3 theelepels kaneel. Zet de appelblokjes apart.

Vet een springvorm in. Kluts 1 ei. Mix 220 gram roomboter zacht. Voeg de Koopmans mix voor appeltaart en 2/3 deel van het geklutste ei toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Bekleed een ingevette springvorm met 2/3 van het deeg. Doe het appelmengsel in de springvorm en druk het iets aan. Maak van het resterende deeg dunne reepjes. Leg de reepjes over de taart. Bestrijk de taart met de rest van het geklutste ei.

Zet de springvorm ongeveer 60 tot 70 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de appeltaart goed afkoelen voordat je de springvorm verwijderd. De appeltaart is lekker met verse slagroom. Smul ze!

0
(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top