Dim Sum bij Tai Soen Utrecht

Dim Sum bij Tai Soen Utrecht

Dim Sum bij Tai Soen Utrecht Gefrituurde deegflensjes gevuld met kip, Gefrituurde sojavellen gevuld met varkensvlees en garnalen, loempia’s
Vandaag had collega M. een etentje georganiseerd bij Tai Soen, een authentieke Chinees op Hoog Catharijne. Langs Tai Soen ben ik vaak gelopen en ik heb boven Tai Soen geregeld een vergadering gehad. Ik kende Tai Soen wel, maar niet qua eten. Wat is een authentieke Chinees? Volgens collega M. waren de gerechten van de dim Sum niet vernederlandst en er kwamen veel Chinezen daar eten. En als er veel Chinezen eten bij een Chinees restaurant dan moet het wel goed zijn. Ik werd dus eigenlijk best wel nieuwsgierig, zeker na het bestuderen van de menukaart.

Op de dim sum menukaart stonden lekkere dingen, maar ook dingen waar ik van gruwel. Maar Chinezen eten echt alles volgens collega M. Gelukkig had collega M. verstand van zaken en heeft ze voor ons samen met meneer Tan (eigenaar Tai Soen), allerlei lekkere dingen besteld.

We begonnen met dim sum gerechtjes, kleine voorgerechtjes om te delen. Hierboven zie je gefrituurde deegflensjes gevuld met kip, gefrituurde sojavellen gevuld met varkensvlees en garnalen en loempia’s.

Dim Sum bij Tai Soen Utrecht Gestoomde lapjes rijstdeeg gevuld met BBQ varkensvlees
Helaas is deze foto wat minder scherp, maar het gerecht was wel erg lekker. Dit zijn gestoomde lapjes rijstdeeg gevuld met BBQ varkensvlees.

Dim Sum bij Tai Soen Utrecht Gestoomde rundergehaktballetjes met groente
Over de gestoomde rundergehaktballetjes met groente waren de meningen aan onze tafel wat verdeeld. Het was lekker, maar… ja vertel het maar. Gewoon proberen hoor.

Dim Sum bij Tai Soen Utrecht pekingeend
Vervolgens kwamen de hoofdgerechten die collega M. had besteld. De gerechten kwamen gewoon wanneer ze klaar waren. Hier boven zie je de pekingeend.

Dim Sum bij Tai Soen Utrecht Nasi ‘Kantonese stijl’
Deze Nasi ‘Kantonese stijl’ was wel erg lekker.

Dim Sum bij Tai Soen Utrecht Zeebanket-assortiment met groente
Dit heb ik niet geproefd, zeebanket ben ik echt niet gek op, maar het was wel mooi gesneden. Dit is de zeebanket-assortiment met groente.

Dim Sum bij Tai Soen Utrecht Ossenhaas met gember en bosuitjes
Bij dit gerecht ‘Ossenhaas met gember en bosuitjes’ dachten collega’s dat de gemberplakjes champignons waren, ik dacht zelf dun gesneden aardappelschijfjes in schil. Dat was dus wel wat anders dan verwacht, zo’n plakje gember. Ossenhaas met gember en bosuitjes

Er zijn nog meer gerechten op tafel gekomen, maar ik heb niet van alles een foto gemaakt. Het was in ieder geval lekker en gezellig! Tai Soen zit nog in het oude deel van Hoog Catharijne aan de kant van het Moreelse park.

Tai Soen
Godebaldkwartier 275
3511 DR Utrecht

(113 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top