Zelfgemaakte Rundvleeskroketten

Zelfgemaakte Rundvleeskroketten

Zelfgemaakte Rundvleeskroketten
Frikandellen, pikanto’s en kaaskroketten heb ik ooit al eens zelfgemaakt. Alleen rundvleeskroketten nog niet. Het stond wel hoog op het lijstje om ooit te maken, maar tot nu toe nooit van gekomen. Gisteren ben ik begonnen met het maken van de ragout, vanochtend met het paneren en nu kan ik eindelijk proeven. Lekker dat ze waren!

Ingrediënten: 325 gram runderpoulet, rundvleesbouillon, 3 blaadjes gelatine, 80 gram roomboter, 100 gram bloem, 2 eidooiers, 1 theelepel mosterd, zout, peper, nootmuskaat, peterselie, maggi, 5 eiwitten, bloem, paneermeel,

Aantal kroketten: 10

Kook 325 runderpoulet in runderbouillon (getrokken van 2 bouillonblokjes). Schep het vlees uit de pan en zeef de bouillon. Houd 500 ml bouillon apart. Snijd het rundvlees heel fijn.

Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Smelt 80 gram roomboter. Voeg 100 gram bloem toe. Bak even mee. voeg ongeveer 1/3 deel van de bouillon toe. Roer goed door tot je een gladde, glanzende massa hebt. Voeg vervolgens geleidelijk en al roerende de rest van de bouillon toe. Zorg dat je een gladde, glanzende saus houdt. Haal de pan van het vuur. Roer de uitgeknepen velletjes gelatine er door. Roer vervolgens 2 losgeklopte eidooiers en 1 theelepel mosterd door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg wat fijngehakte peterselie, een paar druppels maggi en het rundvlees erdoor. Schep alles in een ovenschaal. Dek de ovenschaal af met huishoudfolie. Laat de ragout eerst afkoelen en zet het vervolgens voor een nachtje in de koelkast.

Doe op een bordje bloem. Doe in een schaaltje 5 eiwitten en in een andere schaal paneermeel. Verdeel de ragout in 10 delen. Maak je handen nat. Pak een ragout deel. Vorm het tot een kroket. Haal het door de bloem. Vervolgens door de eiwit en als laatste door de paneermeel. Leg de kroket op een bordje. Ga zo door met de andere 9 delen. Dek de kroketten af met huishoudfolie en zet het voor zeker een uur in de koelkast zodat de kroketten kunnen opstijven. Zet ook de overgebleven eiwitten in de koelkast.

Vervolgens nog een extra paneerlaag. Haal de kroketten door de eiwitten en vervolgens door de paneermeel. Leg het op een bordje en dek weer af met huishoudfolie. Zet de kroketten in de koelkast voor wederom een uur.

Bak de kroketten per 3 in hete olie van ongeveer 180 graden. Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier. Eet smakelijk!

0
(166 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Zelfgemaakte Rundvleeskroketten

  1. Nog veel lekkerder is de bouillion maken van rundervlees en runder botten en schenkel en groenten , niet van blokjes ,
    Deze bouillion moet wel eerst min. 3 uur sudderen .
    Voor soep en kroketten is de bouillion de belangrijkste smaakmaker .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top