Moussaka

Moussaka

Moussaka
Bij Albert Heijn zag ik een nieuw verspakket: Griekse Moussaka. Dat leek me wel lekker. Alleen had ik er niet bij stilgestaan dat zoiets in de oven moest en ik ook nog Michel op moest halen van zijn werk. Slim… not. Dan maar veel eerder beginnen met maken. De Griekse moussaka viel overigens in de smaak!

Ingrediƫnten: 1 AH Verspakket Griekse Moussaka (1 rode ui, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 4 tomaten, 1 zakje moussaka-kruidenmix, 2 aubergines, 1 courgette, 2 aardappels), 300 gram gehakt, 300 ml melk, 200 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Bak 300 gram gehakt bruin en rul in hete boter. Voeg 1 gesnipperde rode ui met 2 fijngehakte tenen knoflook toe en bak tot de ui zacht is. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 4 in blokjes gesneden tomaten, 1 zakje moussaka-kruidenmix en 300 ml melk toe. Breng kort aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Snijd ondertussen de rest van de groenten en de aardappels (geschild) in dunne plakjes.

Verdeel 1/3 van de saus in een ovenschaal. Bedek de saus met een laagje aubergines en een laagje courgette. Verdeel hierover de helft van de overgebleven saus. Strooi er 100 gram geraspte kaas over. Leg er weer een laagje aubergines en een laagje courgette op. Doe het laatste beetje saus in de ovenschaal. Bedek met een laagje aardappels. Strooi de rest van de kaas over de aardappels. Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(815 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top