Bami met Babi Pangang

Bami met Babi Pangang

Bami met Babi Pangang
Vandaag had ik zin in bami met babi pangang. Ik maakte de babi pangang volgens een recept waarbij ook limoensap werd gebruikt. Alleen in de hele supermarkt kon ik geen flesje limoensap vinden. Waarschijnlijk een kwestie van er goed overheen kijken. Ik heb het opgelost door er citroengras, serehpoeder en gemberpoeder toe te voegen. Was het babi pangang zoals bij de Chinees? Nee, dat niet maar het smaakte wel Aziatisch.

Babi Pangang
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 400 gram varkenslapjes, zout, peper, 1 eetlepel palmsuiker, 3 eetlepels ketjap manis, 1 stengel citroengras, serehpoeder, gemberpoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 400 ml water,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Snijd 400 gram varkenslapjes in blokjes. Bestrooi met zout en peper. Voeg de varkenslapjes toe aan de ui. Bak tot de varkenslapjes bruin zijn. Voeg 1 eetlepel palmsuiker, 3 eetlepels ketjap manis, 1 gekneusde stengel citroengras, serehpoeder en gemberpoeder toe. Roer goed door. Zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes garen. Voeg 1 blikje tomatenpuree, 1 verkruimeld bouillonblokje en 400 ml water toe. Roer goed door en laat nog een minuut of 5 indikken.

Bami
Ingrediënten: mie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, komijnpoeder, chilipoeder, kurkuma, gemberpoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder, 150 gram hamblokjes, 1 prei,

Aantal personen: 3

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal. ketoembar, komijnpoeder, chilipoeder, kurkuma, gemberpoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en 150 gram hamblokjes. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak even mee. Voeg vervolgens de gekookte mie toe. Roerbak even op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met wat zout.

Eet smakelijk!

0
(76 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top