Zelfgemaakte Pikanto

Zelfgemaakte Pikanto

Zelfgemaakte Pikanto
In het boek Vet Lekker, waarin allerlei Hollandse snacks staan, zag ik een recept voor pikanto’s. Dat leek me eens leuk om te maken. Ik heb al eens vaker frikandellen zelfgemaakt, dus dit moest me ook wel lukken. We hebben alleen zelf geen friteuse. We kunnen het dan gewoon in een pannetje met olie bakken of gewoon in de koekenpan, we kozen voor het laatste. In de friteuse bakken zal vast nog lekkerder zijn, maar zo ging het prima. Ik heb het niet helemaal naar recept gemaakt, zo ben ik niet heel precies geweest qua gewicht van de kipfilet en had ik geen cayennepeper en oploskoffie in huis. Dat deze ingrediënten te weinig of misten heb ik niet echt gemerkt.

Ingrediënten: 1/3 rode paprika, 1/4 ui, 1 kipfilet, 300 gram half-om-half gehakt, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 1/4 theelepel ketoembar, 1/4 theelepel komijnpoeder, 1/4 theelepel chilipoeder, beetje nootmuskaat,

Aantal pikanto’s: 4

Doe 1/3 rode paprika en 1/4 ui in een keukenmachine en maal het fijn. Voeg 1 in stukken gesneden kipfilet en 300 gram gehakt toe. Zet de keukenmachine even aan zodat het goed gemalen is. Voeg vervolgens 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 1/4 theelepel ketoembar, 1/4 theelepel komijnpoeder, 1/4 theelepel chilipoeder en beetje nootmuskaat toe. Zet de keukenmachine nu zo lang aan tot alles goed vermengd is.

Haal het gehaktmengsel uit de keukenmachine. Verdeel het gehaktmengsel in 4 delen. Kneed het even goed en rol van elk deel een staaf. Rol de gehaktstaven strak op in de huishoudfolie. Leg de ingepakte gehaktstaven in een ovenschaal. Giet er heet water over (net van de kook af). Laat zo het vlees alvast voorgaren. Wanneer het water is afgekoeld haal je de gehaktstaven uit het water. Leg het nog ingepakt in de koelkast zodat het nog goed kan afkoelen.

Haal de gehaktstaven uit de huishoudfolie en bak de gehaktstaven in de friteuse in 4 minuten gaar. Of zoals wij, gewoon in een koekenpan met boter en olie. Eet smakelijk!

0
(185 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top