Indische Risotto
Zowaar met dit extreme warme weer toch gekookt. Ik maakte risotto, maar dan een Indische variant daarvan met ketjap en gemberpoeder.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, gemberpoeder, 250 gram champignons, 200 gram risotto rijst, 2 eetlepels ketjap manis, 1 liter bouillon,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en gemberpoeder naar eigen smaak tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 200 gram risotto rijst met 2 eetlepels ketjap manis toe. Bak kort mee. Voeg daarna geleidelijk 1 liter bouillon toe. Laat steeds even staan en voeg dan weer wat bouillon toe. Wanneer de risotto zacht is (of een lichte bite) dan is het goed. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *