Gevulde Courgette

Gevulde Courgette

Gevulde Courgette
Van mijn vader had ik courgettes meegekregen, wat er mee te doen? Britt kwam op het idee om er gevulde courgettes mee te maken. Zo gezegd, zo gedaan.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 200 gram gehakt, 100 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree, ketjap manis, fajitakruiden, zout, 2 courgettes, cheddar cheese,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 200 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 100 gram fijngesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree toe. Roer goed door. Breng op smaak met een scheutje ketjap manis, fajitakruiden en zout. Warm het geheel goed door.

Snijd ondertussen 2 courgette in de lengte doormidden. Hol de courgettes uit. Leg de courgettes in een ovenschaal. Vul de courgettes met het gehaktmengsel. Verdeel er cheddar cheese over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top