Sambal Goreng Basah

Sambal Goreng Basah

Sambal Goreng Basah
Een paar weken geleden had ik voor de eerste keer sambal goreng basah gemaakt. Eigenlijk omdat de daun salam op moest omdat het ontdooit was. Inmiddels heb ik een nieuwe voorraad daun salam en ik vond het de vorige keer zo lekker, dat ik het vandaag weer heb gemaakt.

Ingrediƫnten: 600 gram rundvlees, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 stengel citroengras, 5 blaadjes daun salam (Indisch Laurierblad), 2 runderbouillonblokjes, 1 1/2 theelepel laos, 150 ml water, 1 eetlepel tamarindepasta, 1 eetlepel palmsuiker, ketjap manis

Aantal personen: 3

Snijd 600 gram rundvlees in blokjes. Spoel het af met water en laat het goed uitlekken. Bak ondertussen 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 fijngehakte rode peper tot de ui zacht is. Voeg 1 gekneusde stengel citroengras, 5 blaadjes daun salam, 2 verkruimelde runderbouillonblokjes en 1 1/2 theelepel laos toe. Roer goed door. Voeg het rundvlees toe. Roerbak een paar minuten mee. Meng ondertussen 150 ml water met tamarindepasta. Voeg dit toe aan het vlees samen met 1 eetlepel palmsuiker en een scheutje ketjap manis. Breng kort aan de kook. Laat het geheel vervolgens 2 uur zachtjes staan pruttelen. Lekker met witte rijst. Eet smakelijk!

0
(249 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top