Van der Valk Dordrecht

Van der Valk Dordrecht

Van der Valk Dordrecht carpaccio
Vandaag de laatste, hele dag in Dordrecht. Vandaag gaan we weer cultuur snuiven. We vertrekken richting Kinderdijk. In Kinderdijk staan maar liefst negentien molens, waarvan twee museummolens, de overige zeventien molens worden nog bewoond. Het was jammer dat het wat grauwig weer was, maar het was niet druk en hebben er rustig gewandeld. Daarna zijn we naar Dordrecht gegaan. Nog steeds niet om te shoppen, maar om naar de bioscoop te gaan. Voor we naar de bioscoop zijn gegaan hebben we eerst gezocht naar iets te eten. Dat werden broodjes van Turkse bakker Avrasaya. Lekker. Voor de film Deadpool 2 waren we om half 2 samen met nog een ander de enige kijkers. De hele bioscoopzaal zo’n beetje voor onszelf.

Vandaag stond het tweede driegangen menu bij Van der Valk op het programma. Michel koos voor de klassieker: carpaccio met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, bieslook en truffelmayonaise

Van der Valk Dordrecht romige courgettesoep
Ik koos als voorgerecht voor de romige courgettesoep. Een soep met met gerookte zalm, crème fraîche en lavasolie. Ik miste volgens mij de zalm en de lavasolie, maar desalniettemin was de soep lekker.

Van der Valk Dordrecht tonijn en udon
Qua hoofdgerecht ben ik vandaag uit mijn comfortzone gegaan. Zo’n hele grote visliefhebber ben ik namelijk niet. Toch koos ik voor de tonijn en udon. Dit zijn Japanse Udonnoodles met Thaise rode curry, pinda’s, lenteui, rode peper en taugé met zwarte sesam en gegrilde tonijn. Het was in ieder geval verrassend lekker, soms goed om uit je comfortzone te stappen.

Van der Valk Dordrecht flapmeatsaté en opperdoezer
Deze had ik zaterdag al gekozen en nu koos Michel de flapmeatsaté en opperdoezer. Flapmeatsaté is mals rundvlees van de flank met intense rundvleessmaak, gemarineerd met spaanse knoflook, op zoete pikante aardappelsalade met lenteui, pijnboompitten en chorizo, Libanese Lapneh

Van der Valk Dordrecht cheesecake en cakebeslag
Ook deze keer waren Michel en ik unaniem qua keuze van het dessert het werd de cheesecake en cakebeslag. Cheesecake met Edik’s passievruchtenshrub en gecondenseerde melk en cakebeslagroomijs. Hier miste volgens mij de passievruchtenshrub, maar echt het was wel een lekker dessert.

Het arrangement wat we hadden gekozen is ons in ieder geval goed bevallen.

Van der Valk Hotel Dordrecht
Laan Van Europa 1600
3317 DB Dordrecht

0
(67 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top