Rasa Senang Dordrecht

Rasa Senang Dordrecht

Rasa Senang Dordrecht tomatensoep
Na zo’n dagje Hollandse Biesbosch zijn we gaan eten bij Rasa Senang. Een Indonesisch restaurant wat midden in een woonwijk ligt met een vreemde ingang. De ingang was overigens wel met een rolstoellift. Hier konden we kiezen uit een Javaans buffet of van het menu. We hebben voor het menu gekozen.

Ik koos deze keer voor een tomatensoep dit is een licht gebonden zoetige soep met verse tomaten en kruiden.

Rasa Senang Dordrecht soto madura
Beide kozen we voor een soep vooraf. Michel koos de soto madura. Een heldere bouillon met rundvlees en groenten.

Rasa Senang Dordrecht
Als hoofdgerecht koos ik de saté mix gado gado. Dit was drie soorten gegrilde saté: saté ajam, saté babi en saté kambing. Respectievelijk kipsaté, varkenssaté en lamsaté. Erbij natuurlijk nasi goreng.

Rasa Senang Dordrecht
De gado gado zijn koude groenten bedekt met ei, satésaus en stukjes kroepoek

Rasa Senang Dordrecht
Michel koos voor de nasi goreng “Rasa Senang”. Dit was een rijsttafel voor je eentje. Het bestond uit nasi goreng met ajam goreng, sambal goreng boontjes, sambal goreng rebung, daging, saté, serundeng, atjar en kroepoek. De hoofdgerechten werden overigens op een serveerwagentje naar ons gebracht. Leuk. Als afsluiter geen dessert met koffie en thee. Jammer dat daar een gewoon koekje bij zat en geen klein plakje spekkoek. Dat zou de Indonesische touch geven.

In ieder geval hebben we heerlijk gegeten!

Rasa Senang
De Jagerweg 227
3328 AA Dordrecht

0
(62 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top