Van der Valk Dordrecht

Van der Valk Dordrecht

Van der Valk Dordrecht
We logeren dit weekend bij Van der Valk hotel Dordrecht. We hebben een arrangement met tweemaal een driegangen menu. Dit hebben we gereserveerd voor vandaag (om 20:00 echt laat voor ons) en maandagavond. De maandagavond is toch altijd lastig om een restaurant te vinden wat open is. Na het inchecken en voor het diner zijn we eerst nog naar Willemstad geweest, een oud vestingstadje. Heel toevallig was hier een tractorfestival met allerlei oude tractoren. In ieder geval hadden we trek toen we weer vanuit onze kamer naar beneden gingen. De keuze hadden we al op de kamer gemaakt. Het driegangen menu wat bij het arrangement zit is een beperkte versie van het normale menu.

Ik koos als voorgerecht de sashimi en tataki. Dit voorgerecht wordt best spectaculair geserveerd zo met dat ijs en die grote bladen. Op het bord: hamachi sashimi, tonijn- en beeftataki met hajikami gemberspruit, tsuyu no moto, tosaka nori en tempura van nori zeewier. Heel veel Japans op een bordje. Wel erg lekker.

Van der Valk Dordrecht Thaise tomatensoep
Michel koos voor een soepje, de Thaise tomatensoep. Dit is een tomatensoep met kokosmelk, kip en rode curry.

Van der Valk Dordrecht flapmeatsaté en opperdoezer
Als hoofdgerecht heb ik de flapmeatsaté en opperdoezer gekozen. Saté met aardappels dus. Best een lekkere combinatie. De flapmeatsaté is mals rundvlees van de flank met intense rundvleessmaak, gemarineerd met spaanse knoflook. Geserveerd met zoete pikante aardappelsalade met lenteui, pijnboompitten en chorizo en Libanese Lapneh. De Libanese lapneh, de saus in het bakje vond ik niet zo lekker.

Van der Valk Dordrecht varkenshaas en buikspek
Michel nam als hoofdgerecht varkenshaas en buikspek. Dit is een medaillon van varkenshaas met groene groenten, bloemkoolcrème, krokant gepekeld buikspek en Pedro Ximenez jus met Edik’s mild vinegar.

Van der Valk Dordrecht dame blanche 3.0
Beide waren we unaniem over het hoofdgerecht. Dat werd natuurlijk de dame blanche 3.0. Dit is een bol van witte chocolade met vanille parfait wat werd overgoten door de serveerster met warme, pure chocoladesaus.

Allebei hebben echt heerlijk gegeten bij Van der Valk. Lekkere gerechten, leuke en vlotte bediening en wat nog fijner was dat we gewoon zo naar boven konden gaan, niet eerst nog met de auto een stuk rijden.

Van der Valk Hotel Dordrecht
Laan Van Europa 1600
3317 DB Dordrecht

0
(89 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top