Proeflokaal Bregje Veenendaal

Proeflokaal Bregje Veenendaal Japans trio
Zelf ben ik al eens met Michel bij Bregje geweest en ook een keer met Britt. Nooit zijn we met zijn drieën bij Bregje gaan eten. Tot vandaag, gewoon zomaar omdat het kan. We hadden vooraf gereserveerd omdat we al eens geen tafel konden krijgen, vanwege een nieuwe kaart. Wat hebben we gegeten?

Britt en ik hadden als vooraf het Japans trio. Dit is van links naar rechts een dumpling met chilichutney, tonijn op een bedje van wakame en een spiesje van ossenhaas met teriyakisaus. Wat er bedoeld wordt met chilichutney weet ik niet, het was naar mijn idee gewoon zoete chilisaus.

Proeflokaal Bregje Veenendaal carpaccio
Michel had als voorgerecht de carpaccio. Deze was klassiek met pestodressing, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola.

Proeflokaal Bregje Veenendaal vleesplateau
Daarna de hoofdgerechten. Eerst kwam een serveerster per ongeluk met de hoofdgerechten van een andere tafel, die notabene alles later hadden besteld. Ook die tafel had een vleesplateau. In ieder geval had ik een vleesplateau. Dit bestond uit verschillende kleine versies van de vleesgerechten van de kaart: kipsaté, taco el pastor, spareribs en een mini cheeseburger.

Proeflokaal Bregje Veenendaal kipsaté
Michel nam de kipsaté met kroepoek, ketimoen en een saus van geroosterde pinda’s. De saus van geroosterde pinda’s is gewoon pindasaus, niets speciaals dus. Het bakje ketimoen is wat weinig.

Proeflokaal Bregje Veenendaal taco al pastor
Britt koos voor de taco al pastor. Dit waren wraps met een bakje gekruid varkensvlees en ananas. In losse bakjes nog emmentaler, guacamole en crème fraîche. Britt moest zelf de wraps vullen.

Proeflokaal Bregje Veenendaal carrotcake
Als dessert kozen Britt en ik beide voor de carrotcake met groene appel coulis. Een luchtig taartje.

Proeflokaal Bregje Veenendaal chocoladetaartje
Michel nam het chocoladetaartje warm geserveerd met vloeibare kern en vanille-ijs.

Het eten was prima wat je kan verwachten voor de prijs. Zeg nou zelf 14,50 voor een drie gangen menu is niet veel. Voor het vleesplateau moest je overigens wel 3,50 extra betalen. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, het is echt heel standaard. De akoestiek in bij Bregje Veenendaal is niets. Je moet best hard praten om elkaar te verstaan aan tafel. In ieder geval hadden we een gezellige avond.

Proeflokaal Bregje
J.G. Sandbrinkstraat 6
3901 EZ Veenendaal

(104 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.