Sambal Goreng Basa (licht pittig rundvlees)

Sambal Goreng Basa (licht pittig rundvlees)

Sabal Goreng Basa
Bij het ontdooien van de vriezer waren we vergeten om het Indisch laurierblad (daun salam) terug in de vriezer te doen. Ontdooid dus, niet handig om terug in te vriezen. Ik vond het alleen wel zonde om alles weg te gooien. Ik zocht dus een recept op met veel Indisch laurierblad. Dat werd dus sambal goreng basa. Echt wat rook het lekker in de keuken en wat was het lekker!

Ingrediƫnten: 750 gram rundvlees, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 stengel citroengras, 5 blaadjes daun salam (Indisch Laurierblad), 2 runderbouillonblokjes, 1 1/2 theelepel laos, 150 ml water, 1 eetlepel tamarindepasta, 1 eetlepel palmsuiker, ketjap manis

Aantal personen: 3

Snijd 750 gram rundvlees in blokjes. Spoel het af met water en laat het goed uitlekken. Bak ondertussen 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 fijngehakte rode peper tot de ui zacht is. Voeg 1 gekneusde stengel citroengras, 5 blaadjes daun salam, 2 verkruimelde runderbouillonblokjes en 1 1/2 theelepel laos toe. Roer goed door. Voeg het rundvlees toe. Roerbak een paar minuten mee. Meng ondertussen 150 ml water met tamarindepasta. Voeg dit toe aan het vlees samen met 1 eetlepel palmsuiker en een scheutje ketjap manis. Breng kort aan de kook. Laat het geheel vervolgens 2 uur zachtjes staan pruttelen. Lekker met witte rijst en boontjes (of als onderdeel van een rijsttafel). Eet smakelijk!

0
(58 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top