Ina Corner Utrecht

Ina Corner Utrecht

Ina Corner Utrecht rijsttafel
Vandaag had ik een etentje met onze afdeling. Er was unaniem besloten om te gaan eten bij Ina Corner. Ina Corner is een nieuw Indonesisch restaurant in Utrecht. En ja Indonesisch eten, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.

Omdat we met een grote groep waren, maar liefst met 19 personen is er gekozen voor een rijsttafel. Zo kregen we van alles wat. Dit kwam onder andere op tafel: saté ayam, ayam smoor (gesmoorde kippendijfilet in ketjapsaus met steranijs en kaneel), ayam ricah (kippendijfilet in mild pittige sambalsaus), redang (zacht gegaard rundvlees in kruidige kokossaus), ikan bamboe bali (gebakken kabeljauwfilet in rode pepersaus), tuis broccoli (gebakken broccoli) en sambal goreng tempeh. Als bij gerechten witter rijst, gebakken rijst, bami, sambal goreng kentang, sayur lodeh, sambal goreng buncis en atjar ketimoen.

Ina Corner Utrecht pisang goreng
Het dessert was eigenlijk pisang goreng. Maar er was te weinig banaan voor ons allemaal, dus werd het gedeeltelijk pisang goreng en ook een deel spekkoek.

Ina Corner Utrecht spekkoek
Van de spekkoek waren er drie varianten de normale spekkoek, spekkoek pandan en spekkoek banaan. De spekkoek was overigens niet zelf gemaakt. Om het zelf te maken duurt het ook wel lang, maar het is net wel lekkerder.

Dit was wel weer een andere Indonesische keuken dan waar ik anders eet of afhaal. Uiteraard wel lekker. De sfeer bij Ina Corner vond ik meer van een afhaalrestaurant. Ik had niet echt het idee in een Indonesisch restaurant te zijn qua aankleding. De rijsttafel werd snel geserveerd, het kwam wel in delen. Wel goed afgewisseld tussen de vlees- en visgerechten met de vegetarische gerechten. Het was wel even wachten op het dessert. Het belangrijkste van deze avond was dat het gezellig (en ook lekker) was!

Ina Corner
Jan van Scorelstraat 161
3583 CN Utrecht

0
(243 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top