Hartige Wafels met Kip en Fricandeau

Kip

Hartige Wafels met Kip en Fricandeau

Hartige Wafels met Kip en Fricandeau
Ingrediënten: 2 eieren, 225 gram bloem, 35 gram maizena, 1 theelepel zout, 375 ml karnemelk, 60 ml olie, 2 teentjes knoflook, 2 cm gember, 4 bosuien, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels sojasaus, 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels chilisaus, 1 kipfilet, 100 gram fricandeau, komkommer,

Aantal personen: 3

Scheid 2 eieren. Houd de eidooiers apart. Mix de eiwitten met een beetje zout tot een stevig schuim. Maak een beslag van 225 gram bloem, 35 gram maizena, 1 theelepel zout, 375 ml karnemelk, 60 ml olie en 2 eidooiers. Voeg 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 cm geraspte gember, 2 fijngehakte bosuien en 1 theelepel sambal toe. Roer goed door. Spatel als laatste de eiwitten door het beslag. Zet een wafelijzer aan. Smeer de platen in met olie of boter. Bak de wafel bruin.

Maak een saus van 2 eetlepels sojasaus, 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 cm geraspte gember en 2 eetlepels chilisaus. Snijd 1 kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet bruin in hete boter. Voeg 100 gram plakjes fricandeau en de saus toe. Bak tot het goed warm is.

Serveer de hartige wafels met de kipfilet en fricandeau. Doe er nog wat gesneden bosui en komkommer bij. Eet smakelijk!

(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top