Lasagne van Jumbo Maaltijdpakket

Lasagne van Jumbo Maaltijdpakket

Lasagne van Jumbo Maaltijdpakket
Normaal maak ik de lasagne naar eigen recept, maar vandaag koos ik voor een Jumbo maaltijdpakket. Wel hebben we wat aangepast. In plaats van alleen maar een beetje kaas over de lasagne maakten we gewoon een bechamelsaus.

Ingrediƫnten: 250 gram gehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, 1 rode paprika, 1 prei, 6 pruimtomaten, takje rozemarijn, takje tijm, lasagnesaus, boter, bloem, 300 ml melk, 1 theelepel mosterd, zout, peper, lasagnebladen, 200 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 250 gram gehakt rul en bruin. Voeg 1 gesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 fijngesneden wortel, 1 fijngesneden rode paprika en 1 gesneden prei toe. Bak op middelhoog vuur een minuut of 10 mee. Voeg vervolgens 6 in blokjes gesneden pruimtomaten, fijngehakte rozemarijn, fijngehakte tijm en de lasagnesaus toe. Warm het geheel goed door.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 30 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg 30 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 300 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Voeg wat geraspte kaas toe. Laat de kaas al roerende smelten Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout en peper.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel en lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus. Strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(2.018 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top