Restaurant Leafs Appelscha

Restaurant Leafs Appelscha

Restaurant Leafs Appelscha amuse groentekroketjes
Vandaag zijn we naar Friesland gegaan. Daar zijn we samen met Mieneke gaan eten bij Leafs in Appelscha. Het restaurant had een grote groep waardoor het allemaal wat langer kon duren. We hadden de tijd. Mieneke was blij dat er een aspergemenu was, die had ze dit jaar nog niet gegeten. Maar eerst werden verrast met een amuse. Dit was een groentekroketje met mosterdmayonaise. Goede start!

Restaurant Leafs Appelscha Pompoensoep met geroosterde pompoenpitjes
We hebben gekozen voor een vooraf. Ik nam de pompoensoep met geroosterde pompoenpitjes.

Restaurant Leafs Appelscha Franse uiensoep met kaas crouton en rode wijn
Michel koos voor een Franse uiensoep met kaas crouton en rode wijn.

Restaurant Leafs Appelscha Aspergesoep
Mieneke had het aspergemenu en begon uiteraard met een aspergesoep met bosuitjes.

Restaurant Leafs Appelscha bord stoofvlees
Mijn hoofdgerecht bestond uit dit bord met groente. Met zelfs witlof. Als ik iets niet lekker vind is dat witlof. Maar ik heb netjes wat geprobeerd en ben wederom tot de conclusie gekomen dat witlof voor mij veel te bitter is.

Restaurant Leafs Appelscha stoofvlees
Gelukkig hoorde bij mijn bord met groente ook nog een pannetje met stoofvlees. Dit was een stoof van wildzwijn in een kruidige saus met een scheut berenburg.

Restaurant Leafs Appelscha Mixed grill
Michel koos voor de mixed grill. Dit was een spies met kipfilet, varkenshaas omwikkeld met ontbijtspek en biefstuk. De mixed grill werd geserveerd met pepersaus.

Restaurant Leafs Appelscha
Het hoofdgerecht van het aspergemenu van Mieneke was asperges met boerenham hollandaisesaus en ei. De andere optie die gekozen kon worden was zalm in plaats van boerenham.

Restaurant Leafs Appelscha Dame blanche
Als er dame blanche op de kaart staat neem ik dat negen van de tien keer. Dit was de dame blanche van Leafs.

Restaurant Leafs Appelscha Griekse yoghurt
Michel nam een romige Griekse yoghurt met vers herfstfruit en een crunchy topping.

Restaurant Leafs Appelscha roomijs
Het dessert van het aspergemenu was roomijs met aardbeien en slagroom.

Alle drie hebben we heerlijk gegeten. Alleen wat me achteraf opviel was dat er nog veel herfstgerechten op de kaart stonden terwijl het toch al lente is. Pompoensoep, stoofvlees van wild zwijn en het herfstfruit in de yoghurt zijn echt herfst. In ieder geval was lekker.

Restaurant Leafs
Boerestreek 1
8426 BM Appelscha

0
(74 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top