Vandaag zijn we naar Friesland gegaan. Daar zijn we samen met Mieneke gaan eten bij Leafs in Appelscha. Het restaurant had een grote groep waardoor het allemaal wat langer kon duren. We hadden de tijd. Mieneke was blij dat er een aspergemenu was, die had ze dit jaar nog niet gegeten. Maar eerst werden verrast met een amuse. Dit was een groentekroketje met mosterdmayonaise. Goede start!
We hebben gekozen voor een vooraf. Ik nam de pompoensoep met geroosterde pompoenpitjes.
Michel koos voor een Franse uiensoep met kaas crouton en rode wijn.
Mieneke had het aspergemenu en begon uiteraard met een aspergesoep met bosuitjes.
Mijn hoofdgerecht bestond uit dit bord met groente. Met zelfs witlof. Als ik iets niet lekker vind is dat witlof. Maar ik heb netjes wat geprobeerd en ben wederom tot de conclusie gekomen dat witlof voor mij veel te bitter is.
Gelukkig hoorde bij mijn bord met groente ook nog een pannetje met stoofvlees. Dit was een stoof van wildzwijn in een kruidige saus met een scheut berenburg.
Michel koos voor de mixed grill. Dit was een spies met kipfilet, varkenshaas omwikkeld met ontbijtspek en biefstuk. De mixed grill werd geserveerd met pepersaus.
Het hoofdgerecht van het aspergemenu van Mieneke was asperges met boerenham hollandaisesaus en ei. De andere optie die gekozen kon worden was zalm in plaats van boerenham.
Als er dame blanche op de kaart staat neem ik dat negen van de tien keer. Dit was de dame blanche van Leafs.
Michel nam een romige Griekse yoghurt met vers herfstfruit en een crunchy topping.
Het dessert van het aspergemenu was roomijs met aardbeien en slagroom.
Alle drie hebben we heerlijk gegeten. Alleen wat me achteraf opviel was dat er nog veel herfstgerechten op de kaart stonden terwijl het toch al lente is. Pompoensoep, stoofvlees van wild zwijn en het herfstfruit in de yoghurt zijn echt herfst. In ieder geval was lekker.
Restaurant Leafs (gesloten)
Boerestreek 1
8426 BM Appelscha (Appelskea)