Indische Kip

Indische Kip

Indische Kip
Opeens was dit recept uit 2014 erg populair op Brutsellog deze week. Ik werd wel benieuwd waarom. Ik maakte het daarom weer en ja ik weet wel waarom dit populair is. Het is echt lekker.

Ingrediënten: rijst, 2 kipfilets, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels zoete chilisaus, 4 eetlepels ketjap manis, 6 eetlepels pindakaas, 100 gram taugé, gefruite uitjes

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 2 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak de kip bruin. Voeg 2 gesnipperde uien met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels chilisaus, 4 eetlepels ketjap manis, 6 eetlepels pindakaas en 100 gram taugé toe. Roer goed door en warm het geheel goed door. Serveer met de rijst en met gefruite uitjes. Eet smakelijk!

0
(94 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top