Kip met Champignons en Courgette in Roomsaus

Kip

Kip met Champignons en Courgette in Roomsaus

Kip met Champignons en Courgette in Roomsaus
Twee weken geleden hebben we bij Woody’s House in Steenwijk gegeten. Mieneke had daar het “Moose Pannetje”, kipfilet met champignons in roomsaus. Daar had ik ook wat van geproefd. Dat vond ik zo lekker dat ik geprobeerd heb om het na te maken. Mijn versie van Woody’s House moose pannetje:

Ingrediënten: 2 kipfilets, 1/2 courgette, 125 gram champignons, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel bloem, 200 ml kookroom, scheutje melk, zout, peper,

Aantal personen: 2

Bak 2 in stukken gesneden kipfilets in hete boter tot het bruin is. Schep de kipfilet uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1/2 in blokjes gesneden courgette en 125 gram in kwarten gesneden champignons tot de champignons zacht zijn. Voeg 3 uitgeperste teentjes knoflook en 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk, al roerende, 200 ml kookroom en eventueel een scheutje melk toe wanneer de saus te dik blijft. Doe de kipfilet weer terug in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk!

0
(82 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top