Lasagne met Kip en Spinazie

Lasagne met Kip en Spinazie

Lasagne met Kip en Spinazie
Ingrediënten: 1 kipfilet, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, tijm, 1 groene paprika, 400 gram spinazie, 30 gram boter, 30 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 200 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet met 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en wat tijm toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 gesneden groene paprika toe. Bak kort mee. Voeg dan beetje bij beetje 400 gram spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is.

Smelt voor de kaassaus 30 gram boter. Voeg 30 gram bloem toe wanneer de boter is gesmolten. Bak kort mee. Voeg geleidelijk ongeveer 400 ml melk toe (afhankelijk van de gewenste dikte). Haal de pan van het vuur. Breng de kaassaus op smaak met 1 theelepel mosterd, zout en peper. Doe er ongeveer 75 gram geraspte kaas door. Laat de kaas al roerende smelten.

Schep in een ovenschaal een laagje kip en spinazie. Doe hierop de lasagnebladen. Verdeel er een beetje kaassaus over. Bedek met lasagnebladen. Dan weer een laagje van de kip en spinazie en een laag lasagnebladen. Eindig met de kaassaus. Strooi over de kaassaus nog geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(44 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top