Lasagne

Lasagne

Lasagne
Ingrediƫnten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal,300 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot wortels, 1 blik tomaatblokjes, 1 scheutje ketjap manis, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, peper, zout, 100 gram geraspte kaas, lasagne bladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal. Voeg 300 gram gehakt toe. Roerbak tot het gehakt bruin en los is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 uitgelekt pot worteltjes toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en een scheutje ketjap manis toe. Roerbak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus, terwijl je de kaassaus maakt, even pruttelen op laag vuur.

Smelt 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Voeg de geraspte kaas toe. Laat de kaas al roerende smelten Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, zout en peper.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel en lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus. Strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top