Vegetarische Nasi Keboeli

Vegetarische Nasi Keboeli

Vegetarische Nasi Keboeli
Vandaag, 2de Paasdag, zijn we op ziekenbezoek in Friesland. We hebben gelijk ook het eten voor ‘s avonds meegenomen. Op 1e Paasdag hadden we namelijk al de vegetarische nasi keboeli gemaakt. Zo simpel eigenlijk om deze nasi vegetarisch te maken door in plaats van ontbijtspek de gerookte speckjes van De Vegetarische Slager te nemen.

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 2 pakken De Vegetarische Slager gerookte speckjes, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 2 eieren, ketjap manis,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 2 pakken vegetarisch ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee, Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg vervolgens 2 geklutste eieren toe. Bak tot de eieren gestold zijn. Voeg als laatste de koude rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis. Erbij vegetarische saté en vegetarische loempia’s. Eet smakelijk!

0
(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top