Lasagne

Lasagne

Lasagne
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 1 paprika, 250 gram champignons, 1 pot wortels, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, 1 scheutje ketjap manis, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, peper, zout, geraspte kaas, lasagne bladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Voeg 250 gram gehakt toe. Roerbak tot het gehakt bruin en los is. Voeg 1 gesneden paprika en 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 uitgelekt pot worteltjes toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes en een scheutje ketjap manis toe. Roerbak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus, terwijl je de saus maakt, even pruttelen op laag vuur.

Smelt 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout en peper.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel en lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus. Strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top