Chocoladetaart

Chocoladetaart

Chocoladetaart
Vandaag heb ik het tweede pak van het Dr. Oetker No Bake assortiment gemaakt. Ik koos de chocoladetaart, dat is gewoon altijd lekker. Leuk om het uit te mogen proberen, dan Dr. Oetker. Deze is zeker voor herhaling vatbaar!

Ingrediƫnten: 160 gram boter, 1 pak Dr. Oetker no bake chocoladetaart met chocokruimelbodem, 200 gram pure chocolade, 100 ml water, 250 gram slagroom,

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Smelt 60 gram boter. Haal de pan van het vuur. Meng de bodemmix uit het pak Dr. Oetker no bake chocoladetaart met de gesmolten boter. Verdeel de mix gelijkmatig over de bodem. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je verder gaat met de rest van de taart.

Smelt 100 gram boter. Haal de pan van het vuur wanneer de boter is gesmolten. Meng 200 gram pure chocolade door de boter. Laat de boter smelten. Doe de taart mix uit het pak Dr. Oetker no bake chocoladetaart in een beslagkom. Voeg 100 ml koud water en de gesmolten chocolade-botermix toe. Roer door met een lepel. Mix vervolgens 1 minuut op lage snelheid tot de klontjes zijn verdwenen. Voeg daarna 250 ml slagroom toe. Mix 2 minuten op hoge stand tot een egaal en glad geheel. Doe het chocolademengsel in de springvorm. Dek de springvorm af. Zet de springvorm ongeveer 2 1/2 uur in de koelkast om op te stijven.

Ga met een warm mes voorzichtig langs de rand van de springvorm om de taart los te maken. Snijd punten van de taart met een schoon, warm mes. Smul ze!

0
(113 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top