Smoorkip met Nasi Keboeli

Smoorkip met Nasi Keboeli

Smoorkip met Nasi Keboeli
Smoorkip
Ingrediënten: 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 8 kipdrumsticks, 150 ml ketjap manis, water, 1 bouillonblokje, nootmuskaat, kruidnagelpoeder,

Bak 2 gesnipperde uien met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui glazig is. Voeg 8 kipdrumsticks toe en bak even aan. Voeg vervolgens 150 ml ketjap manis en zoveel water toe dat de kip onderstaat. Voeg vervolgens nog 1 verkruimeld bouillonblokje, nootmuskaat en kruidnagelpoeder toe. Roer even door. Breng kort aan de kook. Leg vervolgens de deksel op de pan en laat het een half uur tot drie kwartier zachtjes pruttelen. Haal op het laatst de kipdrumsticks uit de pan. Haal het kippenvlees van het bot. Doe het kippenvlees terug in de ketjapsaus en warm nog even goed door.

Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 200 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, ketjap manis,

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee, Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg als laatste de koude rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis.

0
(81 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top