Satépizza

Satépizza

Satépizza
Pindasaus op een pizza, dat is toch raar? Eigenlijk helemaal niet. Ik kwam op het idee voor deze pizza door een folder van New York Pizza. Daar stond ook een satépizza op. Een pizza belegd met pindasaus, kipfilet, rode ui, mozzarella en gefruite uitjes. Dat kan ik ook maken. Ik deed er nog wel extra champignons op om het wat gevulder te maken. Het was echt verrassend lekker vonden we alledrie.

Ingrediënten: ketjap manis, tomatenketchup, chilisaus, knoflookpoeder, 1 kipfilet, 1 ui, 250 gram champignons, pindasaus (2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,) pizzadeeg, mozzarella, gefruite uitjes,

Aantal personen: 3

Maak een marinade van ketjap manis, tomatenketchup, chilisaus en knoflookpoeder. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet. Laat de kipfilet zeker 2 uurtjes marineren.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met de gemarineerde kipfiletblokjes tot de kipfilet gaar is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn.

Maak ondertussen de pindasaus.Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten.

Leg het pizzadeeg met bakpapier op een ovenplaat. Bestrijk met een laag pindasaus. Verdeel er vervolgens de ui, kipfilet en champignons er over. Verdeel er daarna stukjes mozzarella over de pizza. Zet de pizza ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi op je bord nog gefruite uitjes over de pizza. Eet smakelijk!

0
(42 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top