Tandoori Kipburger

Kip

Tandoori Kipburger

Tandoori Kipburger
Dit recept heb ik volgens mij ooit in de Libelle gezien. Ik had hem in ieder geval opgeslagen en kwam hem weer tegen tijdens het makken van het boodschappenlijstje. Het recept heb ik niet helemaal gevolgd. Ik kon geen tandoori paste vinden, 3 eetlepels geraspte gember en 100 gram geraspte kokos vond ik allemaal wat veel. De tandoori paste was goed opgelost met de tandoori masala kruiden en mijn gevoel had het goed dat het met sommige ingrediënten best wel wat minder mocht. In ieder geval was het een superlekker burger, tandoori kipburger.

Ingrediënten: 350 gram kipgehakt, 1 ei, 1/2 eetlepel tandoori masala kruiden, 3 bosuien, 1 centimeter gember, 1 eetlepel yoghurt, 35 gram geraspte kokos, 2 eetlepels paneermeel, zout, peper, 150 ml yoghurt, 1 theelepel garam masala kruiden, pitabroodjes, komkommer,

Aantal personen: 3

Meng 350 gram kipgehakt met 1 ei, 1 ei, 1/2 eetlepel tandoori masala, 3 fijngehakte bosuien, 1 cm gember (geraspt), 1 eetlepel yoghurt, 35 gram geraspte kokos en 2 eetlepels paneermeel. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Maak er burgers van. Leg de burgers even apart. Maak een saus van 150 ml yoghurt met 1 theelepel garam masala, zout en peper. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de tandoori kipburgers bruin en gaar. Leg de tandoori kipburgers in he t pitabroodje. Beleg met plakjes komkommer en de garam masala yoghurtsaus. Eet smakelijk!

(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top