Oliebollen uit de Oven: Oviebollen

Oviebollen  (Oliebollen uit de Oven)
Vorig jaar had ik ze ook al eens gemaakt en dat was een succes. Toen ik het pak Koopmans mix voor Oviebollen weer zag staan bij de supermarkt heb ik dat snel in mijn mandje gedaan. Vandaag heb ik ze gemaakt. Heerlijk!

Ingrediënten: 100 gram rozijnen, 250 ml lauwwarm water, 1 pak Koopmans mix voor Oviebollen, bloem, olie,

Aantal oliebollen: 12

Laat 100 gram rozijnen wellen in wat lauwwarm water. Dep de rozijnen goed droog. Doe 250 ml lauwwarm water in een beslagkom. Doe de gist uit het pak Koopmans mix voor Oviebollen erbij. Roer even door. Voeg vervolgens het meel uit het pak toe. Mix met de mixer op de hoogste stand tot een glad beslag. Dit duurt ongeveer een minuutje. Spatel daarna de rozijnen door het beslag. Dek de beslagkom af met huishoudfolie. Laat het beslag op een warme plek minstens een half uur rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Vet een cupcakevorm in met olie. Bestuif met wat bloem. Als het beslag voldoende heeft gerezen schep je in elke vorm 2 eetlepels van het beslag. Besprenkel over elke Oviebol een theelepeltje olie. Zet de cupcakevorm ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk aan het einde van de oventijd of de oliebollen bruin genoeg zijn. Haal de oviebollen gelijk uit de cupcakevorm (ik moest behoorlijk hard tikken, ze zaten iets vast). Het lekkerst zijn de oviebollen natuurlijk net uit de oven met een beetje poedersuiker. Eet smakelijk!

(62 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.