Nasi Kornet met Speklapjes in Balinese Saus

Nasi Kornet met Speklapjes in Balinese Saus

Nasi Kornet met Speklapjes in Balinese Saus
ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 1 cm stukje gember, 2 theelepels palmsuiker, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blikje corner beef, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, 1 prei,

Aantal personen: 4

Kook de rijst. Laat de rijst goed afkoelen. Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 1 cm gember en2 theelepels palmsuiker. Bak 150 gram fijngehakt ontbijtspek in een beetje hete olie. Bak even kort. Voeg de boemboe toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de inhoud van 1 blikje corner beef toe. Zorg dat je een egale brei krijgt. Voeg 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel sojasaus toe. Schep goed om zodat alles goed gemengd is. Schep alles op een bord en houd even apart. Maak de wok schoon. Bak de rijst samen met 1 in ringen gesneden prei. Bak het geheel al omscheppend ongeveer 10 minuten tot het droog is (speel wel met het vuur). Voeg de corned beefmengsel toe. Bak weer zo’n 10 minuten mee. Het mag niet aan je spatel blijven plakken.

Speklapjes in Balinese saus
Ingrediënten: 600 gram speklappen, ketoembar, Chinese vijfkruidenpoeder, 100 ml ketjap manis, flinke scheut citroensap, 1 ui 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, zout, peper, 100 ml azijn, 200 ml tomatenketchup, 100 gram palmsuiker, 100 ml chilisaus,

Snijd 600 gram speklappen in reepjes. Maak een marinade van 100 ml ketjap manis, een flinke scheut citroensap, 1 fijngehakte teentje knoflook, ketoembar en Chinese vijfkruidenpoeder. Marineer hierin de speklapjes. Laat de speklapjes een nacht marineren in de koelkast. Bak de gemarineerde speklapreepjes even in een hete koekenpan tot het gaar is.

Meng voor de saus 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakt teentjes knoflook (beide uit de keukenmachine), 1 theelepel sambal 100 ml azijn, 200 ml tomatenketchup, 100 gram palmsuiker en 100 ml chilisaus door elkaar. Doe de saus in een pannetje. Breng kort aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes pruttelen. Eet smakelijk!

0
(104 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Nasi Kornet met Speklapjes in Balinese Saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top