Kip Curry met Rijst

Kip Curry met Rijst

Kip Curry met Rijst
Ingrediƫnten: rijst, 1 kipfilet, 1 theelepel ketoembar, 2 uien, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 2 laurierblaadjes, 1 blikje tomatenpuree, 5 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 400 ml kokosmelk, poedersuiker

Aantal personen: 6

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet met 1 theelepel ketoembar tot de kip bruin is. Voeg vervolgens 2 gesnipperde uien toe met 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 2 laurierblaadjes en 1 blikje tomatenpuree. Roerbak tot de uien zacht zijn. Voeg 5 in blokjes gesneden tomaten toe. Bak kort mee. Voeg daarna 1 blik tomaatblokjes en 400 ml kokosmelk toe. Breng kort aan de kook. Doe vervolgens de kipfilet terug in de pan en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met poedersuiker en zout. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

Is de curry te scherp? Voeg dan eventueel wat poedersuiker toe.

0
(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top