Salade Banh Mi

Salade Banh Mi

Salade Banh Mi
Eigenlijk hoort dit gerecht op een pistolet, zo heeft Michel het gegeten. Britt houdt echter niet van pistolets. Dat werd dus voor mij en Britt een salade en Michel kon gewoon zijn broodje eten.

Ingrediënten: 1 eetlepel palmsuiker, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel vissaus, 2 teentjes knoflook, 1 cm gember, 3 speklapjes, 3 pistolets, salade, tomaatjes, komkommer,feta, atjar tjampoer, cashewnoten, pinda’s

Aantal personen: 3

Meng 1 eetlepel palmsuiker, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel vissaus, 2 teentjes knoflook (uitgeperst) en 1 cm fijngehakte gember. Doe in deze marinade 3 speklapjes. Laat het zeker een paar uur marineren. Bak ondertussen 3 pistolets in de oven volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de pistolets afkoelen. Twee pistolets heb ik in stukjes gesneden en heb dit aangebakken in hete olie. Zo had ik croutons voor de salade. Bak vervolgens de speklapjes bruin in hete olie. Maak een salade met gemengde sla, tomaatjes, komkommer, feta, atjar tjampoer, de pistolet-croutons en fijngehakte cashewnoten en pinda’s. Serveer de speklapjes erbij.

Salade Banh Mi
Michel belegde zijn pistolet met de gemengde salade, speklapjes, atjar tjampoer en de fijngehakte cashewnoten en pinda’s.

0
(48 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top