Kaaskroketten

Kaaskroketten

Kaaskroketten
Afgelopen woensdag zat ik bij de kapper de Vriendin door te bladeren. In dit nummer stonden allerlei recepten voor kroketten. Dat leek me leuk om dit weekend te maken. Alleen laat nu net het nummer wat ik door had gebladerd net vervangen zijn door het nieuwe nummer. Bij de supermarkt vond ik nog een pakket met dit nummer. Kon ik toch kroketten maken, kaaskroketten om precies te zijn. Michel en ik zijn er zaterdag al mee begonnen. Eerst de saus maken zodat deze voldoende kon opstijven. Het paneren hebben we volgens de Piet Huysentruyt methode gedaan. Met geduld. Eerst de eerste paneerlaag, even koelen en dan pas de tweede laag en weer koelen. Spannend was het eerste kaaskroketje in de olie. Maar ze zijn perfect, knapperig laagje paneermeel en smeuïge kaas van binnen. Leuk!

Ingrediënten: 2 blaadjes gelatine, 40 gram roomboter, 45 gram bloem, 250 ml volle melk, 1 eidooier, nootmuskaat, 1 eetlepel grove mosterd, 125 gram geraspte belegen kaas, bloem, 3 eieren, paneermeel, zonnebloemolie,

Aantal kaaskroketten: 12

Week 2 blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Smelt 40 gram roomboter in een pannetje. Voeg 45 gram bloem toe. Roer goed door en bak mee tot het korrelig wordt. Voeg geleidelijk 250 ml volle melk toe. Roer goed met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Breng op smaak met nootmuskaat en 1 eetlepel grove mosterd. Voeg 1 eidooier en de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Laat de gelatine smelten. Haal het pannetje van het vuur. Roer er 125 gram geraspte belegen kaas erdoor. Laat de kaas smelten. Giet de kaassaus in een platte ovenschaal of plat bakje. Dek het af met huishoudfolie. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minsten 3 1/2 uur in de koelkast.

Zet een bordje klaar met bloem, een platte schaal met 1 geklutst ei en een bordje met paneermeel. Haal de gestolde kaassaus voorzichtig uit de schaal. Snijd in stukken (wij sneden er 12 van). Haal de kaas-stukken eerst door de bloem. Vervolgens door het geklutste ei en daarna door de paneermeel. Zet de kaaskroketten daarna nog een uur terug in de koelkast.

Zet na een uur een platte schaal met 2 geklutste eieren en een bordje paneermeel klaar. Paneer de kaaskroketten voor een tweede maal. Haal ze stuk voor stuk eerst door het ei en daarna door de paneermeel. Zet nog zeker een uur terug in de koelkast.

Verwarm de olie voor op 180 graden. Bak de kaaskroketten in ongeveer 5 minuten goudbruin. Het kan ook korter of langer duren. Let goed op de paneerlaag dat dit niet te bruin wordt. Laat de kaaskroketten uitlekken op keukenpapier. Eet smakelijk!

0
(90 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top