Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas
Gevulde speculaas, daar had ik nou zin in om te maken. Dit is een beetje van mijzelf en een beetje van Koopmans. Voor de speculaas kocht ik een pak Koopmans Speculaas.

Ingrediënten: 150 gram roomboter, 1 pak Koopmans Speculaas, water, 1 ei, 1 pakje amandelspijs, amandelen,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix 150 gram roomboter zacht. Voeg de speculaasmix en 2 eetlepels water toe. Kneed tot je een deegbal hebt. Wikkel de deegbal in huishoudfolie. Leg het even in de koelkast. Klop 1 ei. Meng het amandelspijs met de helft van het eimengsel en 2 eetlepels water. Vet een lage bakvorm in (of bekleed een lage bakvorm met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast. Kneed het deeg even door en verdeel het deeg in drieën. Gebruik twee delen voor de bodem. Duw dat voorzichtig in de bakvorm. Verdeel hierover het amandelspijs. Strijk het glad met de achterkant van een natte lepel. Rol het overgebleven deeg uit tot een lap. Leg dit over het amandelspijs. Bestrijk het deeg met een beetje ei. Druk de amandelen in het deeg en bestrijk nogmaals met ei. Zet de bakvorm ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de gevulde speculaas goed afkoelen. Snijd de gevulde speculaas is stukjes. Bewaar in een afgesloten trommel. Smul ze.

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top