Tom Kha Kai Soep

Tom Kha Kai Soep

Tom Kha Kai Soep
Al weer een tijd geleden heb ik tijdens een kookworkshop bij Noble in Den Bosch Tom Kha Kai soep gemaakt. Dat was met een krokantje van kip en gekonfijte kabeljauw. Dat heb ik vandaag niet gedaan. Vandaag stond gewoon het soepje op tafel met Javaanse peje chips.

Ingredi├źnten: 1 rode peper, 1 centimeter gember, 150 gram gemengde paddenstoelen, 1 kipfilet, 1 liter l kippenbouillon, 400 ml kokosmelk, 1 stengel citroengras, 3 limoenblad,

Aantal personen: 3

Bak 1 fijngehakte rode peper met 1 centimeter fijngehakte gember kort aan. Voeg 150 gram gesneden paddenstoelen toe. Bak tot de paddenstoelen zacht zijn. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 liter kippenbouillon, 400 ml kokosmelk 1 stengel gekneusde citroengras en 3 limoenblad toe. Breng zachtjes aan de kook. Laat het niet doorkoken, maar zet het vuur lager. Laat 15 minuten warm worden. Haal het limoenblad en citroengras eruit. Breng eventueel op smaak met vissaus. Serveer de Tom Kha Kai soep met Javaanse peje. Eet smakelijk!

(75 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top