Toemis Boontjes met Rijst

Toemis Boontjes met Rijst

Toemis Boontjes met Rijst
Gisteren heb ik bij de toko in Utrecht salamblad en limoenblad gekocht. Zo lekker als je iets Indisch kookt. Vandaag maakte ik met het salamblad deze toemis boontjes.

Ingrediƫnten: rijst, 300 gram sperziebonen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel laos, 2 salambladen, 200 ml bouillon, 40 gram santen, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel palmsuiker, 2 tomaten,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Kook 300 gram sperziebonen (gebroken) tot het beetgaar is. Giet af. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel laos en 2 salambladen tot de ui zacht is. Voeg 200 ml bouillon, 40 gram santen, 1 eetlepel ketjap manis en 1 theelepel palmsuiker toe. Roer tot de santen is opgelost. Voeg de boontjes toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst 2 in blokjes gesneden tomaten toe. Warm nog even. Haal de salamblaadjes eruit. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(82 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top