Rundvleescurry in Kokossaus

Rundvleescurry in Kokossaus

Rundvleescurry in Kokossaus
Met dit recept was ik op zondag al begonnen. Ik heb het gemaakt tot en met het stoven. Pas maandag maakte ik het helemaal af door het geheel weer op te warmen en de appel en banaan er aan toe te voegen. In ieder geval was het een superlekker curry!

Ingrediƫnten: 500 gram rundvlees, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 eetlepel Surinaamse kerriepoeder (nandan masala), 1/2 eetlepel tandoorikruiden, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml kokosmelk, 1 rundvleesbouillonblokje, 1 appel, 1 banaan,

Aantal personen: 3

Snijd 500 gram rundvlees in blokjes. Bak het rundvlees kort aan in hete boter. Voeg 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal toe. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 1/2 eetlepel Surinaamse kerriepoeder, 1/2 eetlepel tandoorikruiden en 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 400 ml kokosmelk met 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Breng kort aan de kook. Laat vervolgens ongeveer 1 1/2 uur pruttelen op laag vuur. Voeg op het laatst nog 1 in blokjes gesneden appel (geschild) en 1 in plakjes gesneden banaan toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Lekker met rijst. Eet smakelijk!

0
(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top