Huisgemaakte Flammküchen

Huisgemaakte Flammküchen

Huisgemaakte Flammküchen
Zelf flammküchen maken. Bodems kan je er al voor kopen. Dat is natuurlijk makkelijk, maar vandaag hebben we de flammküchenbodem zelfgemaakt. Het is eigenlijk heel simpel. Met de ingrediënten voor de bodem kan je overigens twee bodems maken.

Ingrediënten: 500 gram patentbloem, scheutje olie, 1 ei, 240 ml lauwwarm water, 1 zakje gist, zout, 200 ml crème fraîche, 1 ui, 75 gram ontbijtspek, peper, geraspte kaas, rucola,

Aantal personen: 2

Doe in een keukenmachine met deeghaak 500 gram patentbloem met een scheutje olie. Zet de keukenmachine aan op een lage stand. Doe er 1 ei bij. Doe er vervolgens geleidelijk 240 ml lauwwarm water bij. Daarna doe je er gist bij. Wanneer het gist is opgenomen door het deeg doe je er nog wat zout bij. Zet de keukenmachine op een hoge stand. Laat de keukenmachine draaien tot je een compact deeg hebt. Laat het deeg 40 minuten rijzen op een warme plek met een theedoek over de schaal.

Verwarm de oven voor op 240 graden. Verdeel het deeg in twee bollen. Een bol kan je nog bewaren in de diepvries. Rol het andere deeg uit tot een dunne laag (doe dit al op een bakfolie). Besmeer de bodem met een laagje crème fraîche. Verdeel er 1 gesnipperde ui en 75 gram in kleine stukjes gesneden ontbijtspek over. Bestrooi met peper. Verdeel er nog wat geraspte kaas over. Zet de flammküchen ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel er nog wat rucola over (niet op de foto, want toen waren we de rucola nog even vergeten). Eet smakelijk!

0
(81 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top