Lasagne met Courgette

Lasagne met Courgette

Lasagne met Courgette
De laatste courgette uit de tuin van mijn vader. Daar maakte ik mijn favoriete weekend maaltijd mee: lasagne!

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 350 gram gehakt, 1 flinke courgette, 1 pot wortels, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, chilisaus, ketjap manis, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, peper, zout, geraspte pecorino, lasagne bladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Voeg 350 gram gehakt toe. Roerbak tot het gehakt bruin en los is. Voeg 1 in blokjes gesneden courgette, en 1 uitgelekte pot worteltjes toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree en 1 blik tomaatblokjes toe. Roerbak even mee. Breng op smaak met chilisaus, ketjap manis, zout en peper. Laat de saus, terwijl je de kaassaus maakt, even pruttelen op laag vuur.

Smelt 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, zout en peper. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er ongeveer 75 gram geraspte pecorino (of meer) door.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel en lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje kaassaus. Strooi er nog wat geraspte pecorino over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(30 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top