Boterkoek met Amandelen

Boterkoek met Amandelen

Boterkoek met Amandelen
Vandaag wilde ik iets bakken, in mijn hoofd had ik boterkoek. Dat heb ik wel vaker gemaakt, maar ik wilde het nu volgens een oud recept bakken. Ik heb mijn oudste kookboeken gepakt en doorgebladerd en kwam in het Margriet Kookboek uit de zestiger jaren een simpel recept tegen met als toevoeging amandelen. Leuk, dat ga ik maken!

Ingrediƫnten: 200 gram roomboter, 100 gram witte basterdsuiker, 200 gram bloem, 1 ei, zout, water, paneermeel, amandelschaafsel,

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix 200 gram roomboter met 100 gram witte basterdsuiker tot het romig wordt. Voeg 200 gram bloem, 1 geklutst ei (houd een klein beetje over om de boterkoek te bestrijken) en wat zout toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Smeer een boterkoekvorm in met wat boter en strooi er een beetje paneermeel in. Verdeel het deeg in de boterkoekvorm. Strooi over het deeg amandelschaafsel. Meng het overgebleven ei met een klein beetje water. Bestrijk de boterkoek met het ei. Zet de boterkoekvorm ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat de boterkoek goed afkoelen. Smul ze!

0
(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top