Nasi Goreng en Smoor Djawa

Nasi Goreng en Smoor Djawa

Nasi Goreng en Smoor Djawa
Smoor Djawa
Ingrediënten: 600 gram hacheevlees, tamarindepasta, 2 uien, 1 eetlepel nootmuskaat, 150 ml ketjap manis, 300 ml water, 1 rode peper,

Aantal personen: 3

Bak op middelhoog vuur 2 gesnipperde uien in boter tot de uien zacht zijn. Smeer 600 gram hacheevlees (in blokjes) in met tamarinde pasta. Voeg het hacheevlees toe aan de ui. Bak het hacheevlees bruin. Voeg 1 eetlepel nootmuskaat toe. Roer even door. Voeg 150 ml ketjap manis, 300 ml water en 1 fijngesneden rode peper toe. Breng kort aan de kook en laat vervolgens zachtjes 3 uur pruttelen op laag vuur. Roer af en toe. De saus dikt in.

Nasi Goreng
Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel ketoembar, 3 eieren, ketjap manis,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Bak 1 kipfilet bruin en gaar in hete olie. Haal uit de pan en houd even apart. Bak in de achtergebleven olie 1 gesnipperde ui met 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi en 1 theelepel ketoembar. Bak tot de ui zacht is. Voeg 3 eieren toe. Roerbak tot het ei gestold is. Voeg de rijst en de in stukjes gesneden gebakken kipfilet toe. Roerbak op hoog vuur tot het goed warm is. Breng op smaak met ketjap manis. Eet smakelijk!

0
(69 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top